Linkshttps://www.facebook.com/groups/1230973066922364/

Sunday, September 29, 2013

Η Τεχνολογία μέχρι και θαύματα κάνει !



                                   

Η Τεχνολογία  μέχρι και θαύματα κάνει!
 
Ποιος είπε ότι η τεχνολογία κάνει κακό; Όχι…. όχι… λάθος… μα ακόμη κι αν το αποδεχτώ ως άποψη, μην μου πείτε ότι δεν κάνει και καλό! για να μην φανώ υπερβολική λέγοντας ότι έως και  θαύματα κάνει.
Για του λόγου το αληθές ας ξεκινήσουμε να τα δούμε με τη σειρά.

 Κι ας πιάσουμε πρώτα τον τομέα της επιστήμης. Ναι, ομολογουμένως η τεχνολογία στην επιστήμη  υπήρξε πολλές φορές καταστροφική έως και εγκληματική για τη φύση , τον άνθρωπο για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μα από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι χάριν της τεχνολογίας σώζονται μέχρι και ζωές. Κάθε φορά ανακαλύπτονται νέες μέθοδοι για την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών .Μα και τρόποι εξάλειψης του πόνου.

Εντάξει, η τεχνολογία ώθησε πολλούς στην κατανάλωση  <περιττών> αντικειμένων λόγω του ότι η εξέλιξή της πολλές φορές υπήρξε καταιγιστική, μη μπορώντας κανείς να την ελέγξει.  Μα από την άλλη, αυτή η ποικιλομορφία και το αίσθημα της επιλογής δεν θα υπήρχε κάνοντας έτσι την ζωή μας πιο όμορφη.

Επίσης θα έχετε σίγουρα ακούσει να λένε πολλοί ότι η τεχνολογία οδηγεί τον άνθρωπο στην μοναξιά, στην απομόνωση , στην έλλειψη επικοινωνίας. Μα συγνώμη λίγο αντιφατικό δεν είναι αυτό; Πως είναι δυνατόν η εξέλιξη της τεχνολογίας στην επικοινωνία να απομακρύνει περισσότερο των άνθρωπο παρά να τον ενώνει; Πώς είναι δυνατόν ακόμη και μόνος όταν είναι ένας άνθρωπος , να νιώθει  καλύτερα όταν γνωρίζει ότι σηκώνοντας και μόνο το ακουστικό του τηλεφώνου του θα επικοινωνήσει με κάποιον έστω κι αν δεν είναι κοντά, έστω και για λίγο. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να είμαστε τόσο αρνητικοί με την τεχνολογία , όταν εκείνη είναι η αιτία που από το πουθενά μπορείς να γνωρίσεις ανθρώπους ξεχωριστούς , που σίγουρα δεν θα σου δινόταν άλλη δυνατότητα-ευκαιρία-τύχη(όπως θέλει ο καθένας μπορεί να το χαρακτηρίσει). Ανθρώπους που με μία τους λέξη , με ένα τους χαμόγελο, με μια αγκαλιά ,να θέλεις να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος ,πιο ευτυχής, πιο ολοκληρωμένος. Που σίγουρα να φτάνεις στο σημείο να ευγνωμονείς όχι το θεό(ξέρω ιεροσυλία), μα να φτάνεις στο σημείο να ευγνωμονείς εκείνους που ανακάλυψαν αυτό του είδους την επικοινωνία. Κι εσύ ο ένας από τους …. <εκλεκτούς> , να έχεις την ευτυχία να γνωρίσεις ότι πιο όμορφο έχεις γνωρίσει ποτέ στη ζωή σου, να έχεις την τύχη και την χαρά εξαιτίας της, να μπορείς να αντικρίζεις τα πιο καθαρά και όμορφα μάτια που έχεις δει ποτέ σου. Και όταν μάλιστα εξαιτίας και μέσα από αυτά τα μάτια να φτάνεις στο σημείο να….. ιεροσυλείς   λέγοντας τούτο : 

Κι αν ακόμη εξαιτίας της(τεχνολογίας) χάθηκαν ζωές
Κι αν ακόμη πόνεσαν ψυχές
Εγώ για πάντα θα την ευγνωμονώ
Που εξαιτίας της γνώρισα εσένα!
Τότε..ναι η τεχνολογία μέχρι και θαύματα κάνει!

Γι αυτό φίλοι μου ας μην κατακρίνουμε κάτι που σε καμία περίπτωση  μόνο εκείνο δεν είναι η αιτία .Όταν ο άνθρωπος θελήσει να κάνει καλό ή κακό σημασία έχει η πρόθεση και όχι το μέσο που θα χρησιμοποιήσει  για να πετύχει το σκοπό του .
Ευαγγελία Ανδρέου.

No comments:

Post a Comment