Linkshttps://www.facebook.com/groups/1230973066922364/

Tuesday, February 4, 2014

Επιστημονική φαντασία ή ηθελημένη προφητεία;

Reaching for the Moon
Γενιές και γενιές μεγάλωσαν παρακολουθώντας κατά καιρούς ταινίες επιστημονικής φαντασίας, που όσο περνούν τα χρόνια και ο κόσμος εξελίσσεται τείνουν να γίνουν πραγματικότητα και τότε είναι που αναρωτιέσαι… μήπως τελικά όλα αυτά δεν ήταν δημιουργίες κάποιας φανταστικής και άκρως εξωπραγματικής ιδέας, αλλά μιας προσπάθειας αποστολής μηνύματος με παραλήπτες όλους εμάς; Προφητεύοντας με κάποιον τρόπο για το τι επρόκειτο να συναντήσουμε στο μέλλον και μάλιστα στο άμεσο; Μπαίνοντας έτσι όλα αυτά στο υποσυνείδητό μας, ούτως ώστε δίχως να το αντιλαμβανόμαστε να το αποδεχόμαστε; Κι έτσι όλοι ‘εκείνοι’ που έχουν ίδιον όφελος - και όχι αυτοί που  κινούνται από αλτρουιστικό ενδιαφέρον - να έχουν καταφέρει με ομολογουμένως αριστοτεχνικό τρόπο να μας φιμώνουν, αποφεύγοντας να μπει σε δράση το μόνο μας όπλο που δεν είναι άλλο από ... ΄την αντίδρασή μας΄;
Κάποτε επιστημονική φαντασία ήταν η ιδέα να ταξιδέψει ο άνθρωπος στο φεγγάρι, τώρα είναι η εμφύτευση μικροτσίπ από την πρώτη στιγμή της γέννησης του ανθρώπου. Κάτι που ήδη έχουμε προσαρμοστεί με την ιδέα του, που συνεπάγεται την πλήρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον ολοκληρωτικό και απολυταρχικό έλεγχο. Καταλήγοντας στον κατακερματισμό της έννοιας της ανθρώπινης οντότητας.
Οπότε και τι μένει; Τι άλλο παρά να πραγματοποιηθεί κι αυτό. Και τότε είναι που θα έχουμε χάσει το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που αγωνίζεται αιώνες τώρα. Η Ελευθερία μας, η ουσιαστική ελευθερία. Κι όταν δεν θα υπάρχει ‘αυτή’ δεν θα έχουμε προσωπικότητα, θα καταλήξουμε να έχουμε κι εμείς το δικό μας κλουβάκι στο ζωολογικό κήπο και μάλιστα στα είδη υπό εξαφάνιση. Γιατί μόνο ελεύθεροι άνθρωποι δεν θα μπορούμε να είμαστε και δυστυχώς αυτό δεν είναι φανταστικό, μα πέρα για πέρα αληθινό. Κι έτσι ίσως στο μέλλον μαζί με το μικροτσίπ να αντικατασταθεί το μαστίγιο  με το τηλεχειριστήριο, για να μπορούν πλέον να μας ελέγχουν 100%.
Ναι ξέρω, μπορεί για πολλούς αυτό να είναι μία ακόμη ιδέα επιστημονικής φαντασίας.
 Εύχομαι  Άνθρωπε να με διαψεύσεις.

Ευαγγελία Ανδρέου.


No comments:

Post a Comment