Linkshttps://www.facebook.com/groups/1230973066922364/

Sunday, October 30, 2016

Το δικαίωμά σου είναι η υποχρέωσή σου!




Ελευθερία-Δημοκρατία-Δικαιώματα, το τρίπτυχο της επιτυχίας μας, της απόλυτης υποκρισίας μας και λέω υποκρισίας γιατί πόσοι και πόσοι ανά τους αιώνες δεν έχουν στηρίξει το προσωπικό τους συμφέρον, την ματαιοδοξία τους, τον κομπλεξισμό τους πίσω από αυτές τις τόσο όμορφες μα συνάμα τόσο ύπουλες λέξεις.

Λέξεις που εάν πάνω απ όλα δεν μπορέσουμε να τις σεβαστούμε και να αντιληφθούμε πλήρως την έννοια τους μπορεί να γίνουν επικίνδυνες στα χέρια όλων αυτών των ανόητων, των αγράμματων  και των απαίδευτων ανθρώπων.

Κάποιοι έδωσαν την ίδια τους τη ζωή γι αυτές, άλλοι πάλι στήριξαν όλα τους τα όνειρα και κάποιοι άλλοι τις κατακρεούργησαν μέχρι το τέλος! Ένα τέλος όμως που δυστυχώς παίρνει όλους μαζί στο απόλυτο χάος, στο απόλυτο τίποτα!


Γιατί όσο ισχυρές κι αν είναι ως έννοιες, όσο αίμα κι αν χάθηκε ή χαθεί, ίσως ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε ότι πρώτα πρέπει να παραδεχτούμε και να αποδεχθούμε τις υποχρεώσεις μας και μόνο τότε να νιώσουμε την ανάγκη της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Μέχρι τότε όμως ας κοιτάξουμε βαθιά μας, ας παραδεχθούμε με ειλικρίνεια και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας! 


                                                                        Ευαγγελία Ανδρέου.

No comments:

Post a Comment