Linkshttps://www.facebook.com/groups/1230973066922364/

Tuesday, February 18, 2014

Μάρω Λιάπη

Μάρω Λιάπη…
Ένα όνομα που σίγουρα θα το ακούμε συχνά στο μέλλον.
Μια δυνατή και ντόμπρα φωνή που μέσα από την αμεσότητα της θα ταξιδέψει πολλών από εμάς στο αύριο.
Ένα κορίτσι με καθάρια φωνή και ακέραιο χαρακτήρα, που με αυτά τα όπλα, με μια παλιά κιθάρα και με το πάθος της για το τραγούδι και τη ζωή, ήρθε 18 χρόνια πριν από το Άργος στην Αθήνα να σπουδάσει Αγγλική φιλολογία και μέχρι σήμερα 6 χρόνια μετά, συνεχίζει με πείσμα να στέκεται ενάντια σε ότι μάταιο και ψεύτικο. Θέλω να τραγουδώ! Λέει κάθε φορά που τη συναντώ. Και αυτό συνεχίζει να κάνει, με σεβασμό αλλά και με τη δύναμη του ταλέντου της. Άλλοτε σε μια ταράτσα ενός μπαρ κάπου εκεί στο Γκάζι, άλλοτε σε ένα μικρό μπαράκι κάπου εκεί στη μακρινή Μάλτα καθηλώνοντας Μαλτέζους και μη, έως και στην εκπομπή ΄The Voice of Greece΄ λέγοντας χαρακτηριστικά για εκείνη: "Αν αυτό δεν είναι το The Voice , τότε ποιο είναι;"  Αν και για ακόμη μια φορά παρατηρώ τη δύναμη που μπορεί να έχει μια  φωνή που δεν μπορεί να την στηρίξει ακόμη και μια τηλεοπτική εκπομπή τέτοιου βεληνεκούς όπως είναι και το The Voice, Προσωπικά αν και παράδοξο έπραξαν το σωστό, γιατί ηθελημένα ή άθελα τους θα προστατέψουν αυτή τη φωνή από την φθορά και για άλλη μια φορά, μιας και το.. the show must go on δεν είναι Χολιγουντιανό εύρημα αλλά ανάγκη μέσα σε κάθε καλλιτέχνη, θα ακούσουμε πάλι τη Μάρω, με άλλους όρους και σε άλλους χώρους, εκεί που τα αυτιά είναι ορθάνοιχτα, τα μάτια κλεισμένα, οι καρέκλες δεν στρίβουν και οι καρδιές δονούνται από πάθος, εκεί δηλαδή που πραγματικά της πρέπει!
Μπράβο Μάρω Λιάπη! Να το θυμάστε αυτό το όνομα. Είσαι κάτι που όλοι εμείς περιμένουμε, που για καλό ή κακό οφείλεις να μας συγκινείς με την φωνή και την ερμηνεία σου.
Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία σε ένα δρόμο δύσκολο που έχει επιτακτική ανάγκη τέτοιες παρουσίες.

Ευαγγελία  Ανδρέου.


1 comment:

  1. " δεν είναι Χολιγουντιανό εύρημα αλλά ανάγκη μέσα σε κάθε καλλιτέχνη, θα ακούσουμε πάλι τη Μάρω, με άλλους όρους και σε άλλους χώρους, εκεί που τα αυτιά είναι ορθάνοιχτα, τα μάτια κλεισμένα, οι καρέκλες δεν στρίβουν και οι καρδιές δονούνται από πάθος, εκεί δηλαδή που πραγματικά της πρέπει ! "
    Nαί αυτό το κομμάτι του σχολίου σου ,νομίζω οτι αντιπροσωπεύει και εκφράζει την Μάρω.

    ReplyDelete