Linkshttps://www.facebook.com/groups/1230973066922364/

Monday, September 8, 2014

Ψέμα : μια φανταστική αλήθεια

Αλήθεια & Ψέμα


Υπάρχουν στιγμές που όλοι λίγο πολύ έχουμε αναρωτηθεί. Άραγε τι είναι καλύτερο; Να ζεις σ ένα ψέμα ονειρικά φτιαγμένο ή μια αλήθεια θλιβερή; Ναι ξέρω οι περισσότεροι μαζί κι εγώ, απαντάμε την αλήθεια. Κι όμως αναρωτηθήκαμε εάν το ψέμα που ήταν η αιτία να χαμογελάσουμε και να ονειρευτούμε δεν ήταν δημιούργημα δικό μας; Αλήθεια φταίει μόνο αυτός που δημιουργεί το ψέμα ή κι εμείς που αφήνουμε τον εαυτό μας να πιστέψει σε αυτό ; Μήπως τελικά αναζητούμε μέσα στην θλιβερή πραγματικότητα να της δώσει χρώμα και ζωντάνια ένα φτερωτό ψέμα, που θα αφεθούμε να μας οδηγήσει σε καθετί ονειρικά πλασμένο , εξωπραγματικό, σε αυτό που συχνά αποκαλούμε ¨παραμύθι¨.

 Άρα, μήπως το ψέμα δεν είναι άλλο από μια φανταστική αλήθεια.

Πόσες φορές σαν παιδιά δεν επιδιώξαμε, δεν ζητήσαμε από τους μεγαλύτερους να μας αφηγηθούν μια ιστορία (ένα παραμύθι), γιατί ήταν από τις στιγμές που αποδράσαμε σε έναν άλλο, διαφορετικό κόσμο. Ακόμη κι αν αυτός ο κόσμος είχε δράκους και κακές μάγισσες. Πάντα είχε αίσιο τέλος. Πόσες φορές ακόμη και σε μεγαλύτερη ηλικία δεν επιδιώξαμε το ρόλο της πριγκίπισσας οι γυναίκες ή του κατακτητή οι άντρες; Είναι λόγω αυτής της ανάγκης που έχουμε όλοι, της απόδρασης στο άγνωστο , γι αυτό ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να επιλέγουμε τον κατάλληλο καθοδηγητή, που δεν θα  μας ταξιδεύει στο σκοτάδι και τη μοναξιά. Αλλά στον δικό μας παραμυθένιο κόσμο.

Με ένα και μόνο σκοπό. Το ονειρικά πλασμένο ψέμα να είναι η κινητήριος δύναμη που θα σε οδηγεί σε μια υπέροχη πραγματικότητα.


Ευαγγελία Ανδρέου.

2 comments:

  1. Πολύ μου άρεσε... Το αναδημοσίευσα στο: anatakti.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ ευχαριστώ πολύ φιλή μου.... ! χαίρομαι που σου άρεσε....

      Delete