Linkshttps://www.facebook.com/groups/1230973066922364/

Thursday, March 12, 2020

Όχι πανικό αλλά προφύλαξη! Όχι παραπληροφόρηση αλλά επεξεργασία!



Ζούμε εδώ και καιρό στην πανδημία της παραπληροφόρησης και του φόβου...
Δεν θα προσπαθήσω να αναλύσω τι είναι σωστό και τι λάθος, ούτε το τι πρέπει και τι δεν πρέπει...Αυτά είναι δουλεία των ειδικών και οφείλουμε να ενημερωνόμαστε όσο μπορούμε για όλα και από εκεί και πέρα να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας , ως οφείλουμε!
Συνυπάρχουμε σε μία κοινωνία που εμείς δημιουργήσαμε! ή εμείς ανεχόμαστε!
Ο πανικός δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν! Ούτε όμως και η αδιαφορία.
Γι αυτό όχι πανικό, αλλά προφύλαξη! όχι ακατέργαστη πληροφορία , αλλά πλήρη ενημέρωση και επεξεργασία των όσων μας επιβάλλουν!
Δεν θα πάρω θέση για όσα τελευταία ακούμε και μας συμβαίνει...όχι γιατί δεν έχω, αλλά γιατί σέβομαι το χαμό όλων αυτών των συνανθρώπων μας που για άλλη μια φορά θυσιάστηκαν στο βωμό της απληστίας και της χειραφέτησης.
Καταστρέφουμε τη Γη, καταστρέφουμε τα ζώα , και τώρα αλληλοκαταστρεφόμαστε. Έτσι είναι γιατί δυστυχώς όσοι αιώνες κι αν περάσουν , όσο οι κοινωνίες κι αν εξελιχθούν θα υπάρχει πάντα αυτό που λέγεται απληστία που για μένα είναι συνώνυμο με το ψέμα!
Επειδή όμως η αλήθεια πάντα είναι δυνατότερη απλά αποκαλύπτεται πάντα στο τέλος μιας αναταραχής, ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και πολύ καλύτερα ίσως να κλείσουμε όλους εκείνους τους ...δέκτες που θέλουν να μας πανικοβάλλουν και να μας αποπροσανατολίσουν!
Ίσως να έφτασε αυτή η στιγμή επιτέλους που πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε γιατί μας συμβαίνουν όλα αυτά! Φυσικά και οι περισσότεροι τα έχετε αντιληφθεί ναι αλλά τι μπορούμε από εκεί και πέρα να κάνουμε; Δυστυχώς ζούμε σε μία γυάλα που άλλοι μας δημιούργησαν και μας τοποθέτησαν εκεί! Μόνο που το....ψέμα και η εκμετάλλευση ξεχείλισε κι έτσι μπορούμε τώρα όλοι μαζί να αποδράσουμε!
Ίσως πολλοί να το χαρακτηρίσετε ουτοπικό και ίσως ρομαντικό , αλλά όχι ακατόρθωτο.



Ευαγγελία Ανδρέου.



No comments:

Post a Comment